Bespaartips

  • Het gebruik van LED lampen

LED lampen kosten in eerste instantie misschien een beetje meer geld, maar ze gaan langer mee dan gewone lampen en verbruiken ook nog eens 25% minder energie. Wij raden aan om in ruimtes waar je langere tijd verblijft spaarlampen te gebruiken en 'gewone' lampen alleen te gebruiken in ruimtes waar het licht maar af en toe even aan is (WC of Berging). Deze aanpassing zal een hoop schelen in de elektriciteitsrekening.

 

  • Inkopen

Koop vooral dingen die niet vergaan zoals vuilniszakken, wasmiddelen, luiers ect. in de grootst mogelijke hoeveelheid. (groothandel) Dit verlaagt de prijs per stuk en op lang termijn bespaar je dus een hoop geld. En als je het dan echt kritisch bekijkt bespaart het ook nog de extra trips naar de winkel.

 

  • Boodschappen

Ga nooit naar een winkel zonder dat je precies weet wat je wilt gaan kopen. Maak een boodschappenlijstje voordat je de deur uit gaat en hou je eraan. Stop niks in je winkelwagentje dat niet op je lijst staat, hoe verleidelijk het ook is, en je zult merken dat je een stuk minder uitgeeft dan voorheen.

 

  • Begin met jouw eigen groententuin!

Leuke hobby en een stuk vriendelijker voor je portemonnee dan groente en fruit uit de supermarkt. Je hebt slechts wat zaadjes nodig en wat onderhoud. Heerlijk, jouw eigen onbespoten groenten en erg goedkoop.

 

  • Budgetteren

Stop uw weekbudget in èèn keer contant in uw portemonnee.

Hoofdkantoor

Waterkant 104
PO Box 1804 Paramaribo
Telefoon +597 472616
Telefax +597 473257
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.